O SINGURA PLANETA! IMPREUNA PENTRU VIITOR.

Standard

La nivel mondial, in tabloul actiunilor de constientizare a problemelor mediului inconjurator generate de activitatea umana, se remarca o Campanie unica in istorie, care in 2010 a reusit sa atinga cca 1 miliard 300 de milioane de oameni din 128 de tari – Earth Hour.

In Romania, unele dintre cele mai importante institutii au participat la Campania “Ora Pamantului”, urmand exemplul cladirilor emblematice de pe mapamond care au luat parte la strigatul vietii impotriva pericolelor generate de incalzirea globala. Oameni, organizaţii, companii şi instituţii din toate orasele tarii au marcat Ora Pamantului, un eveniment care prin gestul simplu de stingere a luminilor trage un important semnal de alarma la adresa efectelor dezvoltarii iresponsabile.

Anul 2014 ne aduce in etapa unei schimbari intr-un sens profund. Este momentul intelegerii ca schimbarea reala sta in puterea fiecaruia mai mult decat a trage un semnal de alarma. Am constientizat in urma cu un an puterea uimitoare, exceptionala si minunata, de sincronizare a vointei a peste 1,3 miliarde de persoane, a caror constiinta era interconectata de strigatul la unison, de o simplitate profunda, ca viata intrece ca prioritate orice altceva. Acum e timpul sa trecem la pasul urmator. O schimbare durabila va putea sa apara in lume atunci cand oamenii vor adopta alte modele de gandire si comportament, iar locul unde  incepe aceasta schimbare este GRADINITA. Inca din perioada prescolara copilul incepe sa cunoasca natura si sa inteleaga legile care o guverneaza.    Formarea unei gândiri şi conştiinţe ecologice este scopul suprem pentru supravieţuirea omului, iar cunoştinţele căpătate în primii ani de viaţă cu privire la natură vor fi mult mai bine aplicate mai târziu.

Interesul faţă de natură, de protejarea şi ocrotirea mediului în care trăiesc, manifestat de copii încă de la grupa mică, ne-a incurajat sa initiem proiectul “O SINGURA PLANETA! IMPREUNA PENTRU VIITOR“. Faptul ca atat  comunitatea locala cat si comitetul de parinti ne acorda tot sprijinul necesar in derularea acestui proiect ne face să credem că am reuşit să ii convingem ca ceea ce învaţă copilul în perioada preşcolară îşi lasă amprenta asupra conduitei şi evoluţiei ulterioare a cestuia.

Prin activitatile derulate in acest proiect, ne-am propus sa creem o punte de legătură între copil şi mediul inconjurator, relatie ce favorizeza formarea personalităţii viitorului cetatean european, care să ştie să stăpânească şi să ocrotească în acelaşi timp natura.

Manati de  filosofia respectului fata de locul in care traim si – in definitiv – a respectului fata de noi insine, cu ajutorul unor oameni minunati, preocupati de soarta planetei noatre, prescolarii de la Gradinita cu Program Normal Nr.10, structura a Gradintei cu Program Prelungit Nr.13, Focsani, vor prezenta un spectacol in care se va regasi atat dansul, poezia dar si arta dramatica, inchinat evenimentului “ORA PAMANTULUI”, sambata, 29 martie, ora 19:30, gazduit de Ateneul Popular.

Actiunile noastre de sensibilizare a cetatenilor judetului nostru nu se opresc aici, astfel incat, in cadrul saptamanii Scoala Altfel, Gradinita noastra, in parteneriat cu Primaria Municipiului Focsani, Ocolul Silvic Focsani, Universitatea Bioterra Bucuresti, filiala Focsani, Blogosfera Vrancea, Casa Corpului Didactic Vrancea si nu in ultimul rand Inspectoratul Scolar Vrancea, dar si cu multiple institutii de invatamant, va gazdui activitati de dezbatere,  eclogizare, plantari de flori si puieti, concursuri cu tematica eco.expozitii dar si un atelier eco-creativ.

Pe aceasta cale, lansam o   invitatie tuturor celor care vor sa redescopere copilaria, bucurandu-se de un spectacol inedit izvorat din sufletul pur al acestor copii minunati sa ne fie aproape !

Reclame

4 răspunsuri »

  1. Pingback: O SINGURA PLANETA! IMPREUNA PENTRU VIITOR. | razele de soare

  2. felicitari, pentru demersul tau ! dupa programul acesta, sunteti invitati, alaturi de copilasi si parinti, in Piata Unirii, la o mica coregrafie pe care am gandit-o si pregatit-o cu acest prilej. o zi placuta, tuturora 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s